بازی همستر کامبت و تاثیرات آن بر روی مغز و سلامت روان

بازی همستر در تلگرام را دیگر همه می‌شناسند. این بازی تنها در 4 هفته بیش از 80 میلیون عضو جدید را همراه خود کرده است. بازی همستر در عین سادگی و در دسترس بودن، بسیار رقابتی و چالش برانگیز است و امید فراوانی نیز به کسب درآمد مالی در میان طرفداران آن شکل گرفته. همه این عوامل باعث شده تا این بازی برای میلیون‌ها انسان جذابیت فراوانی پیدا کند و در طول روز آن‌ها را در محیط تلگرام مشغول نگه دارد. در این مقاله به بازی همستر از دریچه دنیای پیچیده مغز و سلامت روان نگاه می‌کنیم و به عوارض و آثار منفی بازی همستر بر روی مغز و سلامت روان می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

مقدمه

همه‌گیری بازی همستر باعث شده تا نظر متخصصان حوزه‌های گوناگون نیز به این بازی جلب شود. آن‌ها این بازی را از زوایای گوناگون مورد بررسی قرار داده‌اند. ما نیز در سلامتکده آسا (کلینیک فوق تخصصی مغز و شناخت) این بازی را از نظر تاثیرات آن بر روی مغز و سلامت ذهن و روان مورد بررسی قرار داده‌ایم. اگر شما یا کودکتان سرگرم این بازی هستید خواندن این مقاله را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

بازی همستر به یک ترند در بسیاری از کشورها تبدیل شده است. از نظر برخی از تحلیلگران حوزه فناوری هدف نهایی این بازی افزایش تعداد اعضای پیام رسان تلگرام و همچنین افزایش اعتماد به بازار رمز ارزها (کریپتوکارنسی) است. فارغ از اینکه کوین‌ها یا همان سکه‌هایی که در این بازی بدست می‌آید سرانجام ارزش مادی به دست خواهند آورد یا نه. ما در این مقاله به تاثیراتی که بازی همستر یا بازی‌های مشابه آن به خاطر این شکل خاص از ساختار و الگوریتم بازی بر روی مغز خواهند گذاشت صحبت خواهیم کرد.

تاثیرات کوتاه مدت بازی همستر بر روی مغز

تحقیقات متعدد علمی نشان داده است که درگیر شدن طولانی مدت با بازی‌هایی که رضایت آنی اما سطحی را به انسان ارائه می‌دهند ممکن است آسیب جدی به سلامت مغز وارد کنند.این نوع بازی‌ها می‌توانند منجر به تغییر در مدار پاداش مغز شوند.

اگر بخواهیم مدار پاداش مغز را بصورت ساده توضیح دهیم. مدار پاداش مغز یک شبکه عصبی پیچیده از نورون‌های مغز (سلول‌های عصبی مغز) است که فرایند‌های لذت، یادگیری و انگیزش را در انسان کنترل می‌کند. ناحیه تگمنتوم شکمی (VTA)، هسته آکومبنس (NAcc) و قشر پیش‌پیشانی مغز در این مدار نقش اساسی دارند. انتقال دهنده‌های عصبی از جمله دوپامین هم در این مدار نقش حیاتی ایفا می‌کنند. وقتی شما حس رضایت یا لذت بخشی را تجربه کنید این مدار دوپامین ترشح می‌کند. بعلاوه این مدار فرایند یادگیری و تکرار رفتارهایی که منجر به این احساس لذت‌بخش و پاداش دهنده می‌شود را نیز تقویت می‌کند.

حالا به موضوع مقاله برگردیم. نتایج پژوهش‌های مختلف نشان داده که بازی‌هایی که رضایت آنی اما سطحی را برای انسان فراهم می‌کنند به طور بالقوه می‌تواند به صورت کوتاه مدت منجر به اختلال تثبیت حافظه، اختلال دامنه توجه و اختلال کارایی سیستم پاداش شود.

از آثار منفی بازی همستر بر روی مغز مشکلات مربوط به توجه است.
از آثار منفی بازی همستر بر روی مغز مشکلات مربوط به توجه است.

آثار منفی بازی همستر بر روی مغز تنها به آثار کوتاه مدت ختم نمی‌شود. این بازی می‌تواند آثار منفی میان مدت و بلند مدتی نیز داشته باشد. با سلامتکده مغز و شناخت آسا همراه باشید.

آثار منفی بازی همستر بر روی مغز در میان مدت

سیستم پاداش عصبی، که شامل انتقال‌دهنده‌های عصبی مانند دوپامین است، برای تقویت رفتارها و فرآیندهای یادگیری بسیار مهم است. هنگامی که این سیستم توسط یک بازی شبیه بازی همستر بارها و بارها با پاداش‌های سریع و آسان تحریک می‌شود، ممکن است منجر به تنظیم مجدد انتظارات مغز برای تلاش در مقابل پاداش شود و به طور بالقوه انگیزه برای کارهای چالش‌برانگیزتر را که رضایت فوری ارائه نمی‌دهند کاهش دهد.

علاوه بر این، ماهیت تکراری بازی، که فاقد تنوع و عمق شناختی است، ممکن است توانایی‌های درجه بالاتر مغز را که برای حل مسائل پیچیده و خلاقیت ضروری هستند، تحریک نکند. با گذشت زمان، این موضوع می‌تواند منجر به کاهش ظرفیت عملکردهای شناختی شود، زیرا مسیرهای عصبی برای کارهای ساده‌تر و مبتنی بر پاداش به قیمت فرآیندهای عصبی پیچیده‌تر تقویت می‌شوند.

کاهش توانایی مغز برای حل مسائل پیچیده، کاهش خلاقیت و کاهش ظرفیت عملکردهای شناختی از عوارض احتمالی میان مدت بازی همستر بر روی سلامت مغز و روان است.

عوارض و آثار منفی بازی همستر بر روی مغز در بلند مدت

آثار بلند مدت این بازی این است که اگر منجر به کسب درآمد مورد انتظار نشود برای برخی می‌تواند مشکلاتی همچون افسردگی، پرخاشگری، نا امیدی و اضطراب به ارمغان بیاورد. عادت کردن مغز به گرفتن پاداش کوتاه مدت با حداقل تلاش و حداقل قابلیت‌ها در بلند مدت منجر به حس ناکامی و احساس شکست در زندگی می‌شود.

سخن پایانی

بازی همستر نمونه‌ای از ترکیب بازی و فناوری‌های نوظهور است و برای انسان نیز دارای جذابیت فراوانی است، اما باید بر ضرورت یک رویکرد متعادل در میزان استفاده از چنین بازی‌هایی تاکید کرد. در نظر گرفتن تاثیرات و پیامدهای عصب شناختی و روانشناختی طولانی مدت چنین بازی‌هایی و همچنین پتانسیل آنها برای اثرگذاری بر روی سلامت مغز و روان ضروری است.

اگر بازی همستر را انجام می‌دهید در میزان ساعات مشغول بودن به آن بسیار مراقب باشید زیرا همانطور که بیان شد ممکن است دچار عوارض و آثار منفی بازی همستر بر روی مغز و سلامت روان خود شوید. مشکلات در تثبیت حافظه، مشکلات در دامنه و نگه‌داری توجه و تمرکز، اختلال در کارایی سیستم پاداش، کاهش خلاقیت، کاهش توانایی حل مسئله، کاهش توانایی‌های شناختی، اضطراب، پرخاشگری و افسردگی از جمله عوارض و تاثیرات منفی بازی همستر بر روی سلامت مغز و روان خواهد بود.

در آینده ممکن است مجبور شوید هزینه‌هایی برای درمان مشکلات و اختلالات مغز و اعصاب و روان بپردازید که از هر نظر خیلی بیشتر از درآمدی است که از این طریق بدست آورده‌اید.

دریافت نوبت از کلینیک آسا سلامتکده مغز و شناخت

1 دیدگاه

  • aydin, ۳۱ خرداد, ۱۴۰۳ @ ۶:۲۲ ب٫ظ پاسخ

    باسلام و خسته نباشید،
    از مطالب بسیار پرکاربرد و مفیدتان خیلی متشکریم.❤️‍🔥❤️‍🔥
    واقعا عالی و به درد بخور بود.🌺🌺🫰🫰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *